Artícles
Esquí de muntanya


Esquí de muntanya als monts Jibines, Península de Kola


Pito Costa | 27 de Gener del 2020

Viatge a la península de Kola, a Rússia, tocant a Finlàndia.


ESQUÍ DE MUNTANYA ALS MONTS JIBINES, PENÍNSULA DE KOLA

La Península de Kola està situada a l’extrem septentrional de Rússia, tocant a Finlàndia. A cavall de les localitats d’Apatity (que deu el seu nom a les mines d’Apatita) i Murmansk (que comptava amb la flota de submarins més importants de l’antiga URSS) trobem els monts Jibines, una autèntica joia per la pràctica de l’esquí de muntanya i les raquetes de neu.

Els monts Jibines estan situats a l’extrem nord del continent. Terreny d’aurores boreals, temperatures extremes, óssos i rens. Tanmateix, la millor època per a fer esquí de muntanya és a la primavera, quan les temperatures no són tan gèlides i els dies compten amb moltes hores de llum.

El refugi Ramzay Sever serà la nostra base d’operacions. Un allotjament molt acollidor que ens permetrà descansar i agafar forces per les jornades que ens esperen, amb ascensions per a tots els nivells. Fins i tot un grup ben preparat es pot plantejar fer més d’una ascensió de les que recomanem en una sola jornada. Aprofiteu les moltes hores de llum i la poca alçada, que es fa notar, acostumats a fer activitat a muntanyes més altes. La proposta està servida, ara només cal deixar anar la imaginació i gaudir de l’esquí salvatge d’aquesta zona tan inhòspita.

Kirovsk (350 m)-Refugi Ramzay Sever (275 m)

Dificultat: Fàcil. Itinerari per pista forestal apte per raquetes.

 

Arribant a Apatity

Arribant a Apatity


Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.