Curset d'escalada 2008
Centre Excursionista


Dimarts 7 d'Octubre del 2008

Programació

30 de Setembre del 2008

Sessió teòrica al centre. Presentació i inauguració el curset

4 d'Octubre del 2008

Sortida de pràctiques a Montserrat - La Miranda de sant Joan

5 d'Octubre del 2008

Sortida de pràctiques al maresme. Les Banyadores

11 d'Octubre del 2008

Sortida de pràctiques al Figaró

12 d'Octubre del 2008

Sortida de pràctiques a Montserrat - La miranda de Sta Magdalena

18 d'Octubre del 2008

dissabte i diumenge. Sortida de pràctiques a Malanyeu

Presentació:

L'escalada en roca és un esport que consisteix a pujar per una superfície més o menys vertical utilitzant tècniques i materials específics. L'objectiu principal de les Jornades és aconseguir que el participant surti preparat per començar a escalar com a primer de cordada itineraris equipats d'un o diversos llargs utilitzant correctament les tècniques de progressió, seguretat i descens en ràpel.

Continguts .

Coneixement del medi, muntatge de reunions .Coneixement bàsic sobre els materials utilitzats a l'escalada. .Coneixements i aplicacions dels nusos bàsics. .Coneixements bàsics de progressió descens, tècniques de seguretat. .Coneixement de ressenyes, d'itineraris i ètica de l'escalador

Programa:

Sessions teòriques Dimarts 30 de setembre: PRESENTACIÓ, OBJECTIUS, EQUIPAMENT I MATERIAL BÀSIC, CONEIXEMENT DEL MEDI. TIPUS DE ROQUES, COMUNICACIÓ EN LA CORDADA Dimarts 7 d'octubre: TÈCNIQUES DE PROGRESSIÓ I SEGURETAT , MUNTAR TOP-ROPE, MUNTATGE DE REUNIONS Dimarts 14 d´octubre: ABANDONAR UNA VIA, CERCAR RESSENYES, BIBLIOGRAFIA; DIFERÊNCIES DE GRAU DE DIFICULTAT SEGONS LA ZONA. Dijous 23 d'octubre: REPÀS, TEST I CLOENDA Sessions pràctiques Dissabte 4 d'octubre: Montserrat, La Miranda de St. Joan Diumenge 5 d'octubre: Banyadores, El maresme Dissabte 11 d'octubre: Collbató: El Figaró (Sot del Torn) Diumenge 12 d'octubre: Montserrat, La Miranda de Sta. Magdalena Dies 18 i 19 d'octubre: Malanyeu (El Berguedà)

Material que cal portar

Vestimenta còmoda que permeti els moviments. Peus de gat, arnés, casc, davallador tipus vuit, 3 m de cinta plana , 3 mosquetons de seguretat HMS, 1,5 m de cordino de 6mm i 1 cinta cosida de 80cm.(aprox.)

Material aportat pel CEB .

Cordes .Cintes Exprés .Material per a prendre apunts

Organització Les sessions teòriques es realitzaran els dimarts de 8 a 9:30 del vespre al local del CEB (C/ Sant Anastasi 14-2n), excepte l'última que es farà dijous a la mateixa hora. Durant les classes pràctiques hi haurà un instructor/monitor per a cada 4 cursetistes.

Preu.

Socis CEB 90€. No Socis 120€ Aquest preu inclou: classes teòriques, pràctiques, documentació, així com material tècnic col·lectiu (si s’escau). Els no federats hauran d'abonar l'assegurança temporal. Aquest preu no inclou les despeses de transport alimentació i pernoctació de les sortides pràctiques.

Inscripció El termini d’inscripció és del 2 al 25 de setembre de 2008. Les places són limitades de 8 a 12 participants, atenent rigorosament l´ ordre de recepció de les sol·licituds degudament complimentades a la Secretaria del CEB

Normes d’organització

Podran inscriure’s totes aquelles persones que tinguin 16 anys complerts o més. Els menors de 18 anys amb el degut permís tutorial. És imprescindible l’assistència a les classes teòriques per anar a les sortides pràctiques. Els participants es comprometen a seguir les indicacions dels vocals instructors, els quals no es faran responsables de les conseqüències derivades de l’incompliment d’aquestes indicacions. El paper del vocal instructor, en aquest aspecte, està dirigit a minimitzar el risc inevitable que la pràctica de l’escalada comporta, i que els participants del curs hauran d’assumir. L'organització no es responsabilitza dels possibles accidents. La Direcció del curs es reserva el dret a canviar el programa així com d’excloure tots aquells que, pel seu comportament o manca de respecte als companys i vocals instructors, o que mostrin incapacitat, dificultin la finalitat del curs. Qualsevol imprevist serà resolt, de manera inapel·lable, per la Direcció del curs. Un cop iniciat el curs no es retornarà cap pagament, tret dels casos que atengui i resolgui la Direcció del CEB. El sol fet d´inscriure’s dona a entendre la total acceptació del programa i de la normativa del curs.

Hi col.laboren:
Epirologo Feec

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.