Curset d'escalada en roca 2005
Centre Excursionista


Dimarts 4 d'Octubre del 2005

Programació

4 d'Octubre del 2005

Del 4 al 25 d'octubre. Curset d'escalada en roca 2005

8 d'Octubre del 2005

Sortida pràctica d'escalada a Berga

15 d'Octubre del 2005

Sortida pràctica d'escalada a Montserrat

22 d'Octubre del 2005

dissabte i diumenge. Sortida pràctica d'escalada a Vilanova de Meià

Presentació:

L’escalada en roca és un esport que consisteix a pujar per una superfície més o menys vertical utilitzant tècniques i materials específics. L’objectiu principal de les Jornades és aconseguir que els participants surtin preparats per començar a escalar com a primer de cordada vies equipades d’un o diversos llargs utilitzant correctament les tècniques bàsiques de progressió, seguretat i descens en ràpel.

Continguts .

Coneixement del medi, muntatge de reunions . Coneixement bàsic sobre els materials utilitzats a l’escalada. . Coneixements i aplicacions dels nusos bàsics. . Coneixements bàsics de progressió descens, tècniques de seguretat. . Coneixement de ressenyes, d’itineraris i ètica de l’escalador

Programa:

Sessions teòriques

  • Dimarts 4 d’octubre: PRESENTACIÓ, EQUIPAMENT I MATERIAL BÀSIC
  • Dimarts 11 d’octubre: TÈCNIQUES DE PROGRESSIÒ I SEGURETAT, DESCENS EN RÀPEL
  • Dimarts 18 d´octubre: CONEIXEMENT DEL MEDI, GRADUACIÓ I RESSENYES
  • Dimarts 25 d´octubre: REPÀS, TEST I CLOENDA

Sessions pràctiques

  • Dissabte 8 d´octubre: Berga
  • Dissabte 15 d´octubre: Montserrat
  • Cap de setmana 22-23 d´octubre: Vilanova de Meià

Material que cal portar

Vestimenta còmode que permeti els moviments. Peus de gat., arnés, casc, davallador tipus vuit, 3 m de cinta plana , 1 mosquetó se seguretat HMS, 1,5 m de cordino de 6mm, 1 cinta cosida de 80cm.(aprox.) El CEB pot aportar algun material (peus de gat, arnés) sempre respectant l’ordre de sol.licitud. Material aportat pel CEB . Cordes . Cintes Exprés. . Material per a prendre apunts

Organització

Les sessions teòriques es realitzaran els dimarts de 8 a 9:30 del vespre al local del CEB (c/ Sant Anastasi 14-2n).

Les sortides es faran els dissabtes 8 i 15 d’octubre així com el cap de setmana 22-23 d’octubre.

Durant les classes pràctiques hi haurà un instructor/monitor per a cada 4 cursetistes.

Preu .

Socis CEB 90€ . No Socis 120€ Aquest preu inclou: classes teòriques, pràctiques, documentació, així com material tècnic col·lectiu (si s’escau) i llicència FECC temporal (si s’escau). Aquest preu no inclou les despeses de transport alimentació i pernoctació de les sortides pràctiques. Inscripció El termini d’inscripció és del 1 al 29 de setembre de 2005.

Les places són limitades de 8 a 12 participants, atenent rigorosament l´ ordre de recepció de les sol·licituds degudament complimentades a la Secretaria del CEB

Normes d’organització

Podran inscriure’s totes aquelles persones que tinguin 16 anys complerts o més. Els menors de 18 anys amb el degut permís tutorial.

Es imprescindible l’assistència a les classes teòriques per anar a les sortides pràctiques.

Els participants es comprometen a seguir les indicacions dels vocals instructors, els quals no es faran responsables de les conseqüències derivades de l’incompliment d’aquestes.

El paper del vocal instructor, en aquest aspecte, està dirigit a minimitzar el risc inevitable que la pràctica de l’escalada comporta, i que els participants del curs hauran d’assumir. l’organització no es responsabilitza dels possibles accidents.

La Direcció del curs es reserva el dret a canviar el programa així com d’excloure tots aquells que, pel seu comportament o manca de respecte als companys i vocals instructors, o que mostrin incapacitat, dificultin la finalitat del curs. Qualsevol imprevist serà resolt, de manera inapel·lable, per la Direcció del curs.

Un cop iniciat el curs no es retornarà cap pagament, tret dels casos que atengui i resolgui la Direcció del CEB.

El sol fet d´inscriure’s dona a entendre la total acceptació del programa i de la normativa del curs.

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.