Piulada
Excursionisme CEB

El gorg estelat de Noedes


Dissabte 13 d'Octubre del 2012

Aquest estany està situat a la Serra de Madres, al conflent.

És un estany d'origen glacial, que amb el gorg negre i el del clot formen el conjunt dels estanys de Noedes. Hi ha llegendes dels pastors que diuen que tirar una pedra a aquest llac desencadenava immediatament tempestes; i d'altres que parlen d'objectes perduts a aquests estanys i recuperats després molt lluny.

Per anar-hi remuntem amb cotxe la vall de Noedes, que comença a Rià una mica més amunt de Prada de Conflent. És una vall llarga i tranquil·la. Més amunt del poble de Noedes cal prendre una pista fins més amunt de l'indret anomenat Montellà. Hi ha un punt on és “interdit” continuar.

Aquí comença un camí per dins de la fageda, que puja fort. El camí canvia la fageda pel pi. A estones segueix trams de la pista i finalment s'arriba a l'estany del clot. Després de descansar es segueix per darrera de l'estany una pista, que es perd i acaba en uns camins pedregosos i costeruts. Finalment després de dues hores s'arriba als plans i els boscos de pins que guarden el gorg estelat. Tota la pujada hem anat al límit de la boira, i quan hi arribem segueix així. És un lloc molt tranquil, on no hi ha gairebé ningú. L'estany és gran, al fons es veu el Roc de Madres uns quatre-cents metres més amunt.

La tornada es pot fer passant pel gorg negre, però com que cada vegada hi havia més boira, la vam fer pel mateix camí per on vam pujar. Excursió feta per la Maite Salom i en Lluís Pujol.


+ 11 anys
El camí des de l'estany del Clot. Al fons la Serra de Madres

El camí des de l'estany del Clot. Al fons la Serra de Madres

El gorg Estelat de Noedes

El gorg Estelat de Noedes

La boira lliscant per sobre del gorg Estelat

La boira lliscant per sobre del gorg Estelat

Bosc de tardor durant la baixada

Bosc de tardor durant la baixada

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.