Piulada
Excursionisme CEB

Ascensió al Matagalls pel Sot de les Cordes


Diumenge 25 de Novembre del 2012

Ascensió des de Viladrau per un dels racons més amagats del Montseny. Seguint-lo tindrem l'oportunitat de travessar els diferents estrats de vegetació que van dels 725 m. de Viladrau fins al 1.696 del Matagalls. Passarem pels alzinars i prats de la part baixa, castanyers i fagedes del tram intermig i els prats alpins dels plans superiors.
Altres al·licients de la caminada són:
l'ermita de l'Erola, la gran masia de Can Bosch amb el paller i l'era i , sobretot, el Sot de les Cordes.
Aquest torrent neix al coll d'Ordials i baixa foradant els granits i roques metamòrfiques típics de la zona, originant un espectacular i feréstec amfiteatre rocós. La seva orientació absolutament nord fa que a l'hivern hi abundi el gel,i en anys molt rigorosos apareixen cascades gelades on algú s'hi enfila. També és un bon lloc per anar-hi els dies calorosos de l'estiu i, per descomptat a la tardor.
Sender de certa dificultat pel pendent i la petjada una mica dificultosa sobretot si la fullaraca tapa el camí.

Horari fins al cim: 3-4 hores de pujada i 2-3 de baixada.

Trobareu molta més informació al web de Pako Crestas.
Ascensió feta per Miquel Castellsagué i Joan Talarn


+ 11 anys
Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.