Piulada
BTT

PRIORAT EN BTT


Dissabte 15 de Desembre del 2012

El passat cap de semana (8 i9 desembre), en Martí, la Núria, en Pep, el Manel i l’Eduard, vem fer dues rutes molt interessants pel Priorat.
Dissabte ens vem endinsar al bell mig de la comarca i vem fer una ruta per la zona més rústica i desconeguda del Priorat. Fa molt bon dia. Sortim de Falset (365 mts.) pel camí que ressegueix el GR 174. És un senderó que transcorre pel llit d’una riera on l’acumulació de sorra ens fa cremar els primers cartutxos. Arribem a l’encreuament amb la carretera que va cap el coll Major i, deixant el GR, ens enfilem, per una forta (molt forta) pujada cap el coll dels Rosegalls (600 mts.) i, passant per sota del Morral, resseguim el bosc de les Sentius i la carena que separa Falset del Pradell de la Teixeta fins, un troç més endavant, agafar un divertit sender de baixada (on en Martí i en Manel ens fan unes impagables demostracions d’acrobàcia) que ens portaria al coll de les Sentius, a la carretera que baixa des del coll Major fins a Porrera. Des d’allà tornem a agafar el GR i seguim per un divertit senderó que ens durà a Porrera.
Des de Porrera agafarem el camí de les Terracuques que, per uns forts puja i baixa ens portarà a Torroja, tot gaudint d’unes imatges increibles del Priorat. D’allà travessem el riu Siurana i ens enfilem, pel GR, en direcció a la Vilella Alta. Quan ens trobem els senyals que ens indiquen cap a la Consolació, els seguim fins arribar a l’Ermita. Des d’allà tindrem una vista espectacular del Priorat. Acabem de baixar fins a Gratallops i, per un bucòlic camí que passa per les vinyes d’en Palacios, arribem a la curta però dreta baixada que acaba al llit del riu. Ens hem de descalçar i arremangar fins els genolls. El Siurana baixa carregat d’aigua. Pugem cap a Bellmunt i, per la serra de les Obagues arribem a Falset. Haurem fet 45 kms i 1.460 mts de desnivell de pujada.
Diumenge aprofitem per fer una ruta cap a la part oest de la serra del Montsant, la més desconeguda. El temps ens acompanya. Ens acostem en cotxe fins la Vilella Baixa i, d’allà, per la carretera, pugem a la Vilella Alta. Seguim el GR que, per la Punta de les Bassetes (493 mts) i la Creu Alta (552 mts) ens durà fins a Escaladei. Després de fer un vol per la Conreria, passem per la Cartoixa i ens enfilem cap a la Serra Major. Un cop al collet de l’Hort (671 mts) girem a l’esquerra i seguim flanquejant la Serra Major pel Camí dels Cartoixans, passant pel Mas de Forçans. Arribem al Pla de la Massipa i agafem el camí a l’esquerra que, passant pel Mas Déu i el Coll de la Guixera, ens durà al Racó dels Montalts i a la Barraca de les Creuetes, on comença el llarg i divertit Camí de l’Empedrat, un bonic senderó de baixada que ens durà fins el Pont de la Cavaloca. D’allà remuntarem uns metres fin a agafar el camí del Mas Roger. Fem un petit avituallament i baixem fins la carretera que va de la Vilella Baixa fins a Cabacés. La seguim durant 1 km en direcció a Cabacés, fins trobar, just en el punt Km 23, el camí que ens pujarà a la Figuera. És un camí asfaltat de 4 kms on es remunten prop de 400 metres (ideal per païr el dinar). Un cop a la Figuera pugem fins el Collet del Grau (600 mts) i seguim per sobre la cinglera fins el Coll del Rei, des d’on, per un bonic senderó de terra vermella i entre les roques, baixarem fins el poble del Lloar. Des d’allà, i veient que el temps i les forces començaven a ser escassos, agafem la carretera que, passant per Gratallops, ens durà fins la Vilella Baixa.
Hauran estat 43 kms i 1.430 mts de desnivell de pujada i, sobretot haurem disfrutat d’unes immillorables vistes sobre el Priorat i el Montsant.


+ 11 anys
Baixant cap a Porrera des del Coll de les Sentius

Baixant cap a Porrera des del Coll de les Sentius

.Per les Terracuques cap a Torroja

.Per les Terracuques cap a Torroja

.La Serra Major abans de baixar a Torroja

.La Serra Major abans de baixar a Torroja

Disfrutant entre vinyes

Disfrutant entre vinyes

.Pels empinats carrers de Torroja

.Pels empinats carrers de Torroja

.La Morera del Montsant i la Serra Major des de Gratallops

.La Morera del Montsant i la Serra Major des de Gratallops

Creuant el riu Siurana

Creuant el riu Siurana

Sota la Serra Major, pel Mas de Forçans

Sota la Serra Major, pel Mas de Forçans

Pel Mas Déu

Pel Mas Déu

Les dues Vilelles i Porrera al fons

Les dues Vilelles i Porrera al fons

Vista des del Guixar, a la Figuera

Vista des del Guixar, a la Figuera

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.