Piulada
Esquí de muntanya

Aneto


Diumenge 7 d'Abril del 2013

Amb el Xavi Gil organitzem una sortida col•lectiva per intentar pujar l'Aneto amb esquís de muntanya. La nostra intenció és arribar dissabte al refugi de la Renclusa a través del coll de Paderna i diumenge assolir el sostre pirinenc.
Les condicions meteorològiques, però, són horroroses. La boira, la neu i el vent fan poc aconsellable encarar els tubs de Paderna i desde l'hospital de Benasc decidim fer la pujada al refugi pel camí convencional. Hi arribem a migdia i al final de la tarda ens trobem amb la resta del grup. Els paquets de neu són impressionants. El refugi de la Renclusa es troba mig colgat i el seu accés es realitza a través d'una escletxa, oberta a cops de pala.
Tot i estar de gom a gom, gaudim d'un magnífic sopar.
L'endemà ens aixequem a les 5 de la matinada i, afortunadament, podem veure un cel gratament estel•lat. Comencem a obrir traça sobre més de mig metre de neu verge, realitzant relleus entre tots nosaltres, per alleugerir aquesta feixuga tasca. Gaudim de les primeres llums del sol contemplant tot l'entorn de la capçalera del riu Ésera. A l'alçada del Portilló Superior coincidim amb altres grups i ja no resulta necessari obrir nova traça. La neu es troba en molt bones condicions i sense calçar grampons podem fer el petit descens del collet a la glacera. Recuperem els esquís i en constant flanqueig assolim el coll de Corones. Els darrers 300m de desnivell els pujem sobre neu ventada, més endurida i amb ganivetes fins a l'entrada del Pas de Mahoma. En aquest punt recuperem els grampons i, amb el piolet, superem els diferents blocs glaçats que, amb l'impressionant pati que els flanqueja, dóna accés al cim. Evitant les diferents cordades que, en ambdues direccions, van creuant aquest delicat pas, recuperem els esquís i iniciem un magnífic descens. Neu endurida d'excel•lent qualitat fins el coll de Corones i pols (o, més ben dit, polsíssima !!) fins a l'entrada del pla d'Aigualluts. Gran part del descens sense veure els esquís que s'oculten sota més de mig metre de neu acabada de caure. A voltes, impossible avançar de cara a la pendent per la quantitat de neu acumulada fins els genolls. D'Aigualluts fins al pla de la Senarta alliberant la talonera més d'una vegada i, finalment el feixuc retorn fins a l'Hospital de Benasc seguint el circuit d'esquí de fons.
El Pirineu està carregadíssim de neu. Paga la pena aprofitar-ho i gaudir del que resta de temporada d'esquí. La gent del CEB que fem l'activitat: Núria i Pep, Isra i Alexis, Manel Orbai, Fede, Xavi Gil i David Campany.


+ 11 anys
Ref. de la Renclusa

Ref. de la Renclusa

Portillon Superior

Portillon Superior

Pas de Mahoma

Pas de Mahoma

Cim de l'Aneto

Cim de l'Aneto

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.