Piulada
Escalada

MONT VALIER (Aresta Antiques)


Diumenge 14 de Juliol del 2013

Mont Valier (Aresta Antiques)
El Mont Valier, amb els seus 2838 m és conegut com el “Senyor del Couserans” i domina aquest salvatge territori situat a l’oest del departament de l’Ariège.
L’aresta dels Antiques és una elegant manera de pujar aquesta muntanya. La solitud està assegurada degut al seu aïllament i al desnivell a superar (1800 m des del pla de la Lau on deixem el cotxe fins el cim). És una ruta que comença al coll Cruzous a 2336 m, i que va superant diferents seccions de blocs, trams aeris i murs verticals, combinant l’escalada simultània amb alguna reunió esporàdica, fins arribar al mur final que superem amb dos llargs de corda d’antologia. Vam trobar l’aresta neta de neu, no així l’aproximació i el descens, on com va sent habitual aquesta temporada, encara hi ha un bon tou de neu en orientacions N en comes i canals arrecerades per sobre de 2300 m.
Mireia i Cèsar.-


+ 10 anys
Tram horizontal aeri

Tram horizontal aeri

Fil de l'aresta abans del mur final.

Fil de l'aresta abans del mur final.

quasi podríem volar

quasi podríem volar

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.