Piulada
Alta muntanya

Midi d'Ossau - 2884 m


Dimarts 3 de Setembre del 2013

Magnífic cap de setmana de finals d’estiu. Aprofitem els darrers dies de vacances per anar a visitar el Pirineu d’Osca. Tot i l’aparent llunyania, les bones comunicacions per autovia fins a Osca, fan que es pugui fer el trajecte entre Badalona i Biescas, en poc mes de 3 hores i 30 minuts. Tot un luxe, que cal aprofitar, doncs a hores d’ara es mes ràpid visitar aquesta zona que la pròpia vall d’Aran.
Sortim dimecres 28 a les 15:30 i anem a dormir al refugi de Pombie, on arribem cap a les 21 hores. El camí es fa en poc mes d’una hora des de l’aparcament proper al coll del Pourtalet. La negra nit, així com una espessa boira, fan que no veiem el refugi fins a pocs metres de l’entrada.
Dijous 29. Volta al massís del Midi. Sortim cap a les 7:30 el dia està cobert. Tot i que les previsions son bones, el cel està cobert bona part del dia, i les boires no deixen veure la immensitat del Midi durant tot el dia. Sortim en direcció al coll de Peyreget, llacs i refugi d’Ayous ( Magnífic indret envoltat de llacs), Lac de Artigues, Col de Surbon i ref de Pombie. Un total de 8:20 hores i 1.500 metres de desnivell acumulat. Tot i no haver pogut gaudir de la vista del Midi, es tracta d’una volta molt recomanable.
Divendres 30. Midi d’Ossau. Sortim a les 7:30. Magnífica ascensió no apta per a excursionistes amb vertigen i sense un mínim d’experiència. Un cop al peu de la paret, la primera xemeneia és un bon filtre per reconèixer les pròpies limitacions alhora d’afrontar aquesta muntanya.
Des del cim contemplem una vista fantàstica de bona part del Pirineu. A la baixada rapelem les dues xemeneies inferiors ( 30 i 15 metres respectivament). Molt important anar ben d’hora doncs la gran quantitat de gent que va arribant, fa que a mig matí es formin veritables embussos al passos claus, augmentant la perillositat i el risc d’accident per caiguda de pedres. Varem fer l’ascensió en 6 hores. El desnivell acumulat: 913m.

Aprofitant el cap de setmana, ens traslladem cap a Panticosa.
Ascensió realitzada per Núria, Manel i Pep.


+ 10 anys
Bailaitous

Bailaitous

Refugi La Pombie

Refugi La Pombie

Refugi i llacs d'Ayous

Refugi i llacs d'Ayous

Paret de ka Pombie

Paret de ka Pombie

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.