Piulada
Escalada

Via chibania 380m 6b+ Gorges de Todra (Marroc)


Dimarts 1 d'Octubre del 2013

Via 100% recomenable i clàssica de les Gorgues de Todra.
El passat 27 de Setembre, la Marina (membre de la UME de Gavà) i en Salvador Jurado (CEB) van fer un viatge al Marroc amb un amic autocton de la zona que ens va recomenar anar a escalar a Todra.
La via Chibania es una de les més concorregudes de grau 6b+ i equipada amb parabolts, però no per això deixa de ser fàcil, ja que entre seguros hi ha molta alegria, per tant es molt útil portar un joc discret de friends i un altre de tascons per tal d'autoprotegir els "alejillos".
El 1r llarg són uns 60 m desequipats de grau IV/IV+ de pur tràmit per arribar a l'evident fisura que seguirem fins gairebé a dalt de tot.
El 2n llarg es 6a i es comença per un diedre i al cap d'uns 20 m fa un flanquig cap a l'esquerra, que és el pas més "finillo". Es important allargar les cintes per evitar el fregament.
el 3r llarg es 6a+, xulissim de placa, on el trocet més compromès es just al arribar la reunió amb un alejillo d'uns 4-5 m.
El 4t llarg es 6b+, és el més compromès de tota la via. Puja per una xemeneia un xic pulida i les assegurances estan posades amb molta alegria. Fa molt yuyu caure i asobre es difícil de protegir, ja que la xemeneia es molt fonda.
El 5e llarg es 6a+, no apreta tant com el llarg anterior, però et deixa els braços calentets. A mi especialment, aquest llarg em va agradar molt,
El 6e llarg es de V+/6a, com que ja no apreta tant només hi havia 3 xapes en casi 35 m, però es deixa reforçar molt bé.
EL 7e llarg es v+/6a, segueix una mica la tònica del anterior, però les vistes són cada cop més espectaculars.
El 8e llarg III, pur tràmit per arribar a buscar les fites de baixada.


pilier du couchant

pilier du couchant

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.