Piulada
Excursionisme CEB

BUSA-EL CAPOLAT


Divendres 29 de Novembre del 2013

El Solsonès sol ser una regió muntanyosa poc visitada pel excursionistes del nostre litoral. La vall de Lord, la Serra de Busa i Port de Comte formen la trilogía més important de la meitat nord delm Solsonès. La Serra de Busa i la seva veina Serra de Bastets, són dos punts clàsics que no haurien de faltar al nostre programa d'excursions.
Busa forma una cinglera est-oest, amb un altipla extraordinari que es pot atacar per diversos punts de la seva geografía. El més fàcil és pel sector sud, on la carretera que puja de Solsona s'encarrega de situar-nos dalt d'aquest mateix Pla. Arribant al Grau de la Creu entrem fins al mig del Pla de Rial on la gran masia de Rial presideix els cingles de Busa. Seguint ls pista direccció nord-oest ens podem apropar al Capolat i sense deixar el camí s'arriba al Capolatell. Es tracte d'una cinglera arrodonida i aillada en els seus 180º i cent metres d'alçada que queda unida al cingle principal mercès una passera metàl-lica. Durant la guerra napoleónica els soldats francesos eren empresonats al Capolatell sense possibilitat de fer-se escàpol. La passera, llavors feta de troncs, era reitrada barrant el pas. La panorámica no deixa indiferent i amb un dia clar trobarem poques atalaies tan espectaculars en tot el Pre-Pirineu.
Desde la masia del Rial fins al Capolatell no hi esmerçarem mes de quatre horas entre anar i tornar.Venen ganas de repetir.
Caminaires: Santi, Teresa, Alejandro, Teixi, Joan, M. del Mar, Conxita, Joan, Esther, Jaume.
Fotos Alejandro i Joan O.
Jaume Suñol


+ 10 anys
Masia la Vila

Masia la Vila

camí del Capolatell

camí del Capolatell

Els Climents

Els Climents

Palnca del Capolatell

Palnca del Capolatell

Pantà de la LLosa del Cavall, santuari del Lord, S. LLorenç de Morunys i Port del Comte

Pantà de la LLosa del Cavall, santuari del Lord, S. LLorenç de Morunys i Port del Comte

El Pedra i Serra d'Ensija

El Pedra i Serra d'Ensija

S. Cristofol de Busa

S. Cristofol de Busa

el Rial de Busa

el Rial de Busa

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.