Piulada
Esquí de muntanya

Alta Ruta Pallars-Aran-Ribagorça.


Dilluns 6 d'Abril del 2015

Molt abans de que la ruta dels refugis del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, es fes popular amb el nom de la “Carros de foc”, els colls d’aquestes muntanyes ja comunicaven les valls i els cims ja esperaven ser ascendits. La ruta ja existia sobre el mapa, i a mida que la recorres, te n’adones de la seva lògica. Són possibles diverses variants, i nosaltres hem volgut incloure a cada jornada l’ascensió com a mínim d’algun pic representatiu.
Jornades:
Dijous: Sortim de l’Estany de Sant Maurici amb els esquís als peus. Remuntem la vall de Ratera, Port i Tuc de Ratera, esquiada “al dente” de la seva pala SE, tornem al port i esquiem fins el Refugi de Colomers.
Divendres: Remuntem direcció Port de Caldes, abans d’arribar ens desviem i pel coll de Travessani pugem al Pic Travessani, tornem al Port de Caldes i seguim fins el Tuc del Port. Baixada per l’estany de Monges i Travessani fins el refugi Ventosa i Calvell.
Dissabte: Fem l’ascensió clàssica de la Punta Alta (el “tresmil” de la zona) per la vall de Colieto, piolet i grampons a partir del coll Arenós i descens memorable de la seva pala Est, mirant de no perdre molta alçada i enllaçar amb el coll i pic de Contraix. Descens per la vall fins el refugi d’Estany Llong.
Diumenge: Sortim direcció al Portarró i ens desviem per remuntar el coll de Gavatxos. Baixem fins l’estany Castieso, per tornar a remuntar fins la cota 2750 de la aresta de Cubieso i gaudir d’un descens de la pala SE amb neu primavera transformada. Passem per l’estany Morto i pugem la collada Carboneres i el Pic Tort. Esquiada pels estanys de Saburó fins el refugi Colomina.
Dilluns: Passem pel mig dels estanys de Colomina i Mar. Collada de Saburó, pugem amb piolet i grampons el Tuc de Saburó. Descens fins l’estany de la Llastra on canviem de direcció i remuntem la collada de Monestero. Descens per la seva vall fins l’estany de Sant Maurici, on es tanca aquesta volta tan somniada.
Destacar el temps anticiclònic de tots els dies i la selecta companyia. Olga, Mónica, Mireia, Coco, Jose, Paco, Perico i Cèsar


Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.