Piulada
Senderisme

La vall de la LLosa


Dijous 2 de Juliol del 2015

Fugint de la calor hem anat a caminar per la magnífica Vall de la Llosa a la Cerdanya. Començant la caminada a Coborriu de la Llosa i seguint el GR107 ( Camí dels Bonshomes) fins a la Cabana dels Esparvers, són uns 7 km de recorregut amb 500 m de desnivell que es fan en unes 3 hores . Pel camí podrem observar entre altres, els següents punts singulars: la gran cascada del Salt del Molí abans d’emprendre la pujada cap el que queda del Castell de la Llosa; pels voltants de la masia de Cal Jan de la Llosa hi podem veure les “lloses” que van polir les llengües glacials; si més amunt alcem el cap , veurem la petjada de les antigues glaceres del Quaternari que van excavar aquest immens solc de quasi 1000 metres de profunditat que és el desnivell que hi ha des del fons de la vall fins als cims de la Tossa Plana a l’oest o del Bony Manyer a l’est; i encara més amunt el Pla de la Xuixirà mostra una zona de sobrexcavació que potser havia estat un llac i que ara, ja ple de derrubis, dona lloc a suaus prats i meandres.
Al final de la vall, abans d’emprendre la pujada cap a la Portella Blanca d’Andorra o cap al Port de Vallcivera hi trobem al preciosa Cabana dels Esparvers, potser un dels més bonics exemples de cabana de pastors feta en pedra seca que hi ha pel Pirineu proper. La teulada coberta d’herba i l’ampli interior, evidentment fosc però fresc, conviden a imaginar-se una còmoda estada per acabar de fruir d’aquesta preciosa vall 100% pirinenca i no massa lluny de casa.
Lydia i Joan


El Cadí des de la Llosa

El Cadí des de la Llosa

Cal Jan de la Llosa

Cal Jan de la Llosa

Salt del Molí

Salt del Molí

Cabana dels Esparvers

Cabana dels Esparvers

Prat Xuixurà

Prat Xuixurà

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.