Piulada
Senderisme

TOMB A BARCELONA CAPITAL


Diumenge 20 de Desembre del 2015

TOMB A BARCELONA CAPITAL

Ja fa un cert temps havia portat a terme incursions a Barcelona, pel seu perimetre urbà, per anar descubrint sobre el terreny per on havia d’anar el dia que tingués ja definida la idea de fer aquest singular tomb a la ciutat.

Anava esperant que arribés la circunstància favorable, una petita lesió esportiva m’impedía correr més del compte. Mentrestant estudiava a qui enganyar per a que vingués amb mí.

Superada ja la lesió vaig fixar un dia, ahir dia 19 de desembre, dia de reflexión per a les votacions estatal, i tenía dos companys que volien venir, concretat tres dies abans. Perfecte, ja estaba el blat ben lligat,. Un dia abans de la sortida un dels companys no podía venir, bé no passa res, si anem dos ja m’està bé. Tot concretat, però arriba la matinada del dia “D” i a les 5 h. 30 minuts m’arriba un missatge al mòvil, segur que era mala noticia, …tampoc podía venir el segon company, no passa res, ja tinc la idea feta i m’en vaig sol “alone”. El missatge em va desvetllar i vaig aprofitar per a surtir molt més d’hora de la que havien planejat. No vaig menjar res.
Fosca, fresca i emboirada matinada. Vaig sortir abans de les set del matí, carrer President Companys amb el següent timing:

07.00: plaça Ajuntament de Badalona
08.00: Forum
09.00: Torres MAPFRE-Vila Olimpica.
10.00: Castell de Montjuic, cinc minuts d’aturada per menjar una mica de fruita i beure aigua amb suc de llimona i sucre de canya, però sense seure un sol segon tal com ho havia fet al llarg de les tres hores que portava caminant, només de tant en tant un estirament de cames i esquena i tira milles a un ritme de sis kilómetres de velocitat de creuer. Una vegada feta la vitamínica queixalada, santurnemi al camí tot seguint les parets del castell i després les parets de cementiri i mica en mica anar apropant-me al passeig de la Zona Franca, Plaça Cerdà, Riera Blanca, carretera de Coblanc, travessera de les Corts, Nou Camp, Zona Universitaria i arribar a l’Hospital de San Joan de Deu una mica abans de les 12 hores. Vaig començar a pujar la costeruda muntanya per a poder arribar a la Carretera de les Aigües, esgotada tota aquesta carretera, és més bé un pedregós camí ple de pols, i una mica més de carretera estreta asfaltada i sense sortida, vaig haver de baixar al sub món urbà i allà sobre la Ronda de Dalt, després de quasi vuit hores de marxa i més de 35 kilómetres d’una tacada, sense seure en cap moment, vaig donar per conclós aquest tomb a Barcelona. Es posible que torni a fer això però començant a caminar al Riu Besos, prop del Forum i en lloc d’anar pel camí o carretera de les Aigües, camí llarguíssim que a banda de la pujada que s’ha de fer té molts revolts que et fa fer un 50 % més de recorregut sinò més.
Ronda de Dalt fins la Meridiana, Sant Andreu, La Maquinista, Bon Pastor i metro cap a casa a Badalona.


Manel Alfambra.
Badalona, 20 de desembre de 2015.


+ 8 anys
Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.