Piulada
Senderisme

LES FOGUEROSES


Jaume Suñol | Divendres 12 de Febrer del 2016

EXCURSIÓ A LES FOGUEROSES
Divendres 29 gener 2016
CLIMENTS. Excursió núm. 80

Al sud-est del Montcau s'hi troba una de les valls més profundes de Sant Llorenç del Munt, força amagada i mig oblidada pels caminants ja que no sol ser camí de pas. Es tracte de la Canal del Senglar, que comença prop de la carena del Pagès i s'aboca cap al gran casalot del Marquèt de les Roques. És la zona coneguda com les Fogueroses, racó idil·lic per la tranquil·litat de la fauna, on les visites solen ser escasses si considerem l'assistència massiva en el MOntcau i La Mola. Antigament la zona solia ser més freqüentada pels escaladors però la normativa del Parc no permet escalades entre l'u de gener i 31 d'agost per mantenir la nidificació de les aus. Els fenomens geològics com la Roca Encavalcada, els monòlits naturals de les agulles Petita i Mitjana, el Paller i el Gegant de les Fogueroses són la principal atracció de la Vall, mentre que altres petits monòlits completen l'intricat paisatge de la Canal del Seglar.
Des de la Balconada del Paller l'extensa vall d'Horta s'allarga fins a Sant llorenç Savall, mentre que als nostres peus s'obra el buit imponent de la profunda canal del Senglar.
Una excursió de tres hores entre anar i tornar des del Coll d'Estenalles, i que pot ser arrodonida amb l'ascensió al Montcau sense allargar massa el temps, permet conèixer una part amagada d'aquest muntanya.

Assistents: Alejandro, Santi, Enric, M.Rosa, Xavi, Neus D, Teixi, Neus, Jaume,Conxita, Cristina, Ferran, Mercè, Víctor, Jordi, Manel, Esther, Valentí.


+ 8 anys
Roca Mur

Roca Mur

Petita de les Fogueroses

Petita de les Fogueroses

Balconada

Balconada

Col d'Etres

Col d'Etres

Canal del Seglar

Canal del Seglar

El Paller

El Paller

El Montcau

El Montcau

Encavalcada

Encavalcada

Roca Encavalcada

Roca Encavalcada

Fogueroses

Fogueroses

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.