Piulada
Esquí de muntanya

Pic d'Aneto


Quim Carreras, David Campany | Dimarts 21 de Març del 2023

 

Estem a mitjans de març, però tenim condicions del mes de maig. La temporada d’esquí de muntanya s’ha avançat dos mesos i, lamentablement ja li veiem el final. Sortim de la Renclusa amb esquís. Hem d’encarar les dretes pendents que ens dirigeixen al Portilló Superior per neu i regel (a voltes, autèntic verglas), car les elevades temperatures diürnes provoquen la fusió i el fred de la nit el regel. L’entrada del Portilló es troba en bones condicions i ja podem veure el nostre objectiu, amb una glacera que cada vegada fa més pena. Senzilla travessia per la glacera i remuntada de la piràmide final sense complicacions, a excepció d’un petit ressalt que requereix treure’s els esquís (gairebé a 3400m d’altitud.....). Pas de Mahoma en molt bones condicions. Plantegem una alternativa al clàssic descens per Aigualluts i ens encarem totalment a N, realitzant una curta travessa just per sota la nostra traça de pujada. Quan ens trobem més o menys sobre la vertical del Collado Maldito, comencem una gran esquiada per anar a buscar el Salterillo. Neu gairebé en condicions excel·lents. Gaudim com un parell d’infants amb nous videojocs, dibuixant infinites Ss sobre neu verge, fins a creuar aquest petit estany incrustat al circ glaciar de l’Aneto, sota el Portilló Inferior. Acabem d’envoltar tota la barrera rocosa que separa aquest recòndit indret de la vall contigua de Paderna mantenint-nos sempre per sobre el pla d’Aigualluts. Realitzant breus descens per terrasses superposades ens situarem sota el coll de la Renclusa, on tornarem a posar pells per accedir-hi. Superem el coll i podem fer un curt, però divertit darrer descens fins el refugi.

 


Portilló_Superior

Portilló_Superior

Glacera_Aneto

Glacera_Aneto

Aneto

Aneto

Pas_Mahoma

Pas_Mahoma

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.