Piulada
Alta muntanya

Fontlletera...Pastuira


Dissabte 16 de Juny del 2007

Quedem a les 06:30 a la benzinera de la C-17 a l'alçada de Granollers i ja amb un sol vehicle, en aquesta ocasió anem amb la meva furgo VW, marxem cap a Tregurà no sense fer un alt al camí al conegut Cal Peyu per esmorzar frugalment. Remuntem la pista forestal que porta a Ribes de Freser però aparquem a prop de la base del Castell dels Moros en el punt en que un rètol ens convida a pujar cap a la Font Lletera que es troba entre el Balandrau i el cim que li dona nom. Partim doncs des de la cota 1.955 m. Donat que l'ascensió és fàcil imprimim un ritme bastant elevat al nostre pas, que fins i tot en alguns moments on el pendent és raonablement suau es converteix en tècnica de sky running. El cel té un aspecte inesperadament amenaçador i unes condicions de fred i vent que pensàvem superades per aquestes dates ens sorprenen. Assolit el cim, decidim seguir carenejant fins arribar al Puig de Pastuira tot passant pels cims intermitjos de Mantinell i Canal Mala. En diverses ocasions enllarg de la sortida avistem una bona varietat d'animals autòctons: isards, marmotes i una llebre (o potser conill) a banda d'alguna gralla i merles a les zones més baixes.

Només el Balandrau, ja conquerit en el passat, resta desafiant entre plomisses bromes i un cel ennegrit quan el deixem a la banda dreta en baixar del coll de Tres Pics de nou a buscar el punt de partida. Baixada rapidíssima per la pista en el límit fisiològic del caminar i ens plantem a la furgoneta amb un temps total de 4:12 i uns distància de gairebé 13 km.

Aquesta vegada no hi ha fotografies però sí informació geogràfica.
L'excursió l'hem fet el X.Garcia i jo mateix, Martí.


+ 16 anys
track de la sortida

track de la sortida

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.