Piulada
Escalada

Via Conydegats a Collegats.


Diumenge 14 de Setembre del 2008

Molt bona via d’aventura a l’estil del Teixi i Marmolejo a la Portella Blanca de Collegats. Es a dir, assegurat en passos claus i la resta a equipar. Exigent i salvatge, tot i estar al costat de la carretera antiga de la Pobla a Sort.
Aproximació: En direcció de la Pobla a Sort, entrar a la carretera antiga en el segon túnel, i aparquem el cotxe just davant de l’Argenteria. Impressionant paret mullada amb ple de regalims, formes on diuen que Gaudí es va inspirar per algunes de les seves obres.
Creuem el riu per una tirolina, i grimpem per una canal, amb l’ajuda d’una corda estàtica fins a un bosc penjat. Posteriorment, anem cap a l’equerra a buscar el punt més feble de l’aresta Moche, per a on grimparem i arribarem a un replanet que ens porta a peu de via. Aprox 40 min.

La via comença per una placa semi-fisurada, amb algún pont de roca orientatiu. Les tirades més bones són la 2, 4 i 6. El grau de la ressenya són una mica durs, i et posses “cañón”, però obligat diuen 6A.
L’Arnau, va estar lluitant en el primer llarg, i al final li va petar un canto i no li va sortir el 6C+, però jo de segon no vaig tocar paret...Vaja bèstia parda!!!!
Vam estar 6 h de via , però l’Arnau va estar deixant-se les gemes 1 h en el primer llarg.

Descens: Baixar rapelant per la Via Miquel Parra, a buscar la canal amb cordes, i a la tirolina. Aprox: 2 h.

Via molt recomanable per època calorosa, ja que no toca el sol. I evitar dies ventosos, ja que està en el congost. Fa molt temps, m’havien dit que era una joia de Collegats juntament amb Sang de Crack i Tascó Rebuffat.
Arnau i Jordi A0.


+ 15 anys
Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.