Notícies
Cicle de Projeccions


El CEB reuneix els expedicionaris de la via "Estel Impossible" al Baghirathi

Dilluns 21 de Desembre del 2015

El CEB reuneix els expedicionaris de la via "Estel Impossible" al Baghirathi

El CEB reuneix els expedicionaris de la via "Estel Impossible" al Baghirathi

Converses apassionades sobre el món de l'alpinisme, retrobament d'antics companys de cordada, referents de l'alpinisme català, escaladors, muntanyencs, emoció en estat pur. Aquest va ser l'ambient que es respirava a la sala de projeccions del museu municipal de Badalona.
El passat dijous 17 de desembre, Badalona va tornar a ser centre neuràlgic de l'alpinisme català. El Centre Excursionista de Badalona va reunir els expedicionaris que van obrir la via "Estel Impossible" al Baghirathi III. En Juan Tomás, en Sergi Martínez, en Josep Lluís Moreno i en Juan Carlos Aldeguer "Pato" van assistir a la projecció de la pel·lícula que varen fer l'any 1984, digitalitzada i remasteritzada per concloure el Cicle de Projeccions de tardor-hivern del CEB.

EXPEDICIO BHAGIRATHI - 84

"BAGHIRATI-84" Cartell del Film

La nova edició de la pel·lícula guarda el mateix esperit de la del 1984, sent absolutament fidel al muntatge, l'edició musical i el guió. També s'ha comptat amb el locutor Toni Forteza, que va realitzar la narració ara fa més de trenta anys. El multitudinari acte va fer petita la sala del museu municipal de Badalona, amb l'assistència d'alpinistes de renom i gent molt vinculada en el món de l'excursionisme català.

L'acte va ser presentat per en Pito Costa, donant la benvinguda als assistents i als expedicionaris. Per explicar la rellevància de l'activitat, va fer referència al llibre Himalaya Alpin Style, de Stephen Venables i Andy Fanshawe, un recull de les ascensions més compromeses dins la serralada de l'Himàlaia, on es fa menció a la via que van obrir els alpinistes catalans. Una petita mostra de la importància de la via "Estel impossible" en un llibre on es parla de referents com Reinhold Messner, Peter Habeler, Chris Bonington, Doug Scott, Peter Boardman, Erhard Loretan i un llarg etcètera d'alpinistes il·lustres. A continuació, en Jaume Ferret, productor del film, va lloar la tasca feta en el procés de digitalització i masterització, així com el compromís de la via que van obrir els alpinistes catalans. Alpinisme en estat pur, obligat i valent.

Per acabar, els quatre alpinistes van agrair la tasca feta i van obrir un torn de preguntes, on van destacar la gran amistat que conserven després d'aquella experiència. Sens dubte, el valor més preuat que els hi va fer el Baghirathi. Abraçades, retrobaments, converses i més converses d'alpinisme a la sortida del Museu, van tancar la jornada del dijous. Un acte ple d'emotivitat i records.

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.