Notícies
Cicle d'Esquí de Muntanya


Sortida d’Esquí de Muntanya 4 - Estanys de la Pera (La Cerdanya)

Diumenge 1 de Març del 2020

Sortida d’Esquí de Muntanya 4 - Estanys de la Pera (La Cerdanya)

Sortida d’Esquí de Muntanya 4 - Estanys de la Pera (La Cerdanya)

Sortida del 14 i 15 de març. Aquest cop visitarem la Cerdanya, concretament anirem als Estanys de la Pera. Aquesta temporada sembla que hi ha millors condicions de neu al Pirineu Oriental que al Pallars o Benasc.

Dificultat: El recorregut és de nivell Mig (**)  

Dissabte:

L’objectiu del dissabte és arribar al refugi dels Estanys de la Pera (2357 m) i pujar algun dels pics de la zona. Pic de la Colilla (2836 m) i Tossal Bovinar (2842 m) poden ser bones opcions. Sortirem de l’estació d’esquí de fons d’Arànser (1850 m) i depenen de les condicions remuntarem pel camí o la pista. A dia d’avui cal portejar esquís uns 15 minuts, però esperem que les properes nevades ho arreglin. A l’arribar al refugi podrem deixar algunes coses i pujar mes lleugers als pics que triem. 

Diumenge:

Pujarem l’altre pic característic de la zona, el Monturull (2761 m). Una bona opció seria fer una ruta circular, i remuntant  el Pic de la Barra fer un magnífic descens pel Clot de la Barra fins la pista que ens portarà a Arànser. En aquest cas no tornaríem a passar pel Refugi, però el descens s’ho val.

Fitxa tècnica:

Dia i hora: Sortida el dissabte 14 de març a les 6:00 h. de Badalona. El dijous anterior a la sortida ens trobem al Centre per concretar horaris i coordinar els vehicles.
Pernoctació:  Refugi dels Estanys de la Pera. Guardat. Reservades 12 places en règim de M.P.
Serveis: Habitacions amb lliteres, mantes, calefacció, dutxes. Els àpats d’aquest refugi tenen molt bona fama.

Desnivells acumulats aproximats:
-      Dissabte:   +1000 m  -500 m
-      Diumenge: +600 m   - 1000 m  
Dificultat: El recorregut és de nivell Mig (**). BE: Bon esquiador. Cal esquiar amb confiança pendents fins 30° Orientacions:  Totes
Material obligatori:

  • Esquís de muntanya, pells, ganivetes, grampons, piolet, ARVA, pala, sonda.

  • Casc molt recomanable.

  • Roba adequada a l'activitat hivernal (guants, ulleres, paravent, etc)

  • Menjar i aigua adequada per l'activitat.

  • Assegurança obligatòria. Qui no disposi de l'assegurança de la FEEC o d'una que cobreixi aquesta activitat cal sol·licitar-la a la secretaria del CEB.

Totes les recomanacions que es fan a nivell general per aquest Cicle de Sortides, son especialment aplicables a aquesta sortida. Tots els elements del material han d’estar perfectament revisats. Cal una forma física adequada que permeti fer amb solvència l’activitat dels dos dies.

Consideracions addicionals:

  1. Per tal de fer la reserva cal inscripció prèvia en el següent enllaç i fer una bestreta (veure punt 4) per avançat al núm cc: ES80 2100 0698 1502 0006 4899 indicant 'Sortida Estanys de la Pera - Nom Cognom' abans d'aquest dimarts 10 de març.
  2. Sortida limitada a 12 places. Si hi ha més inscrits quedaran en llista d’espera i hauran de gestionar elles mateixes la reserva de la plaça al refugi i en aquest cas hauran d'apuntar-se a la web però no caldrà que paguin la reserva.
  3. El preu de la Mitja Pensió reservada al refugi Estanys de la Pera és de 39€ amb el carnet de la FEEC. Cal portar efectiu (no VISA) i facilitar canvi.
  4. Preu reserva: Soci 15€ / NO Soci 18€ (No inclou assegurança temporal obligatòria 6eur. per aquells que no tinguin targeta federativa FEEC)
  5. El dijous anterior a la sortida, 12 de març, al CEB acabarem de concretar horaris i coordinar cotxes veient els que serem.

 

Per qualsevol incidència, poseu-vos en contacte amb cebadalona@cebadalona.org

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.